Divizia granit & piatra naturala

Divizia granit & piatra naturala
 • 45
  Modele
  diferite
 • 6
  Grosimi
  10-100 mm
 • 15
  Intrebuintari
  uzuale

Granitul sintetizeaza perfect echilibrul intre rezistenta si estetica, fiind cea mai utilizata piatra naturala, fie ca vorbim de trepte, glafuri, blaturi pentru bucatarii, placari interioare sau exterioare.

Duritatea sa, aproape de cea a diamantului, e cauzata de procesul de formare in sol, proces care ii creeaza totodata granularitatea si combinatiile variate de culori. Chiar numele „granit” (din latinescul “granum” – granula) vine de la textura sa granulara, care se formeaza datorita cristalizarii diferitelor minerale.

In plus, rezistenta la caldura si la zgarieturi, il face un element de amenajare foarte utilizat. Dupa extragere, granitul este bine lustruit pentru a se elimina microfisurile naturale si se comercializeaza in placi mari, medii, mici.

 

Marmura este una dintre cele mai vechi pietre naturale exploatate de om, insasi numele, (originar din cuvantul grecesc „mármaron”) insemnand piatra stralucitoare / roca cristalina. Confera eleganta si distinctie spatiilor in care este integrata, fiind un element versatil pentru orice tip de design al proiectelor rezidentiale, comerciale sau publice de amenajare.

Cu aplicabilitate principala in zona de constructii si decoratiuni, marmura are un aspect unic, lucios, cu porozitate ridicata, fiind foarte rezistenta de-a lungul timpului, mai ales daca, la finalul lucrarii in care a fost aplicata, este impermeabilizata. Se comercializeaza sub forma de placi mari, medii, mici si piatra sparta.

 

Travertinul ia nastere in interiorul izvoarelor si al pesterilor termale prin calcitul depus aici, iar procesul de eliberare a dioxidului de carbon produce acele goluri (gauri) atat de caracteristice pentru aceasta frumoasa piatra naturala. 

Durabilitatea travertinului este o calitate definitorie, alaturi de aspectul elegant dat de finisajul lucios sau mat si de gama de coloristica (alb, crem, galben, gri).

Descopera modelele de granit si marmura

ardezie chocolate india
Chocolate
Granitul de tip rosu, Imperial Red
Imperial Red
Granit Monterosa
Monterosa
granit padang dark fiamat

verifica disponibilitate

Padang Dark

Pentru persoane juridice, solicitati oferta B2B

Divizia GRANIT

Divizia GRANIT

Camelia PAVELESCU
Comenzi
0765390201
Ionut GAISTEANU
Proiecte speciale
0745820768